Субота, 18/Травня/2024, 06:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [323]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [727]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2020 » Травень » 30 » На Чернігівщину може повернутися "спекотне літо" 2015-го
На Чернігівщину може повернутися "спекотне літо" 2015-го
07:11
Чи може на Чернігівщину повернуися 2015 рік, коли відбувалися проміжні вибори у виборчому окрузі № 205 в якому точилося гучна суперечка за депутатський мандат між прдставником дніпропетровського клану Г. Кернесом і президентським протеже С. Березенком ?
Адже після того як був застрелений 47-річний двічі народний депутат В. Давиденко ЦВК зобов'язане призначити проміжні вибори по виборчому округу № 208 (центр - м. Бахмач, Бахмацький, Борзнянський, Менський, Куликівський, Талалївський райони і частина Ічнянського).


Судіть самі.

Нацарювався... або думки від народу

У Київі, на Великій Васильківській, застрелили Валерія Давиденка. За пігодини після того як поліція "злила" цю інформацію "Українській Правді", усі голінці були в курсі.
Давиденко орендував паї не лише в Голінці. І свинокомплекси будував не лише в Бахмацькому районі. Але Голінку він жалував - любив тут бувати, мав тут приятельок, їздив на Каховку, ставив ПВХ-вікна у школу й привозив діжку пива на строгий піст Дня Усікновення чесної глави Іоанна Предтечі.
Родом був із Носовки - на свою ж носовську матір записав 12 своїх компаній, бо патологічно боявся тюрми.
Побував і в Партії регіонів і цілим заступником Міністра аграрної політики в часи банди Януковича. У ті ж часи примусив сільську раду вписатися в це кодло - кодло Партії регіонів, забороненої тепер за злочини проти держави.
Після Революції гідности Валєра не втік, а вступив у Блок Петра Порошенка, обравшись депутатом Верховної Ради "від бариги". Вже 2019-го його головиха обурювалася "поганим Порошенком", хоч її шеф був його депутатом - протиріч ніхто не бачив.
Голінка, як і вся Україна, позеленіла і обрала Володьку замість Порошенка, якого 5 років тому так само одностайно підтримувала.

Ростислав МАРТИНЮК


Не обрала тіки Слугу - якогось забулдигу, що балотувався проти Давиденка на окрузі Бахмацького району. Забулдига ледьві не переміг самовпевненого Валєру, який поширював у Голінці листівки зі списком своїх благодіянь.
Ну ладно. Обрали знову Давиденка. Не сідати ж йому в тюрму за китайські гроші, польоти в Москву під час війни й розграбування Аграрного фонду - в компанії з Приходьком.
Але навіть мандат депутата Верховної Ради не підстрахував. Хоч небіжчик колись працював у страховому бізнесі й знає: ніхто від судьби не втече.
Шкода тіки голінських земель, які гроблять ріпаками й кукурудзами:
- А шо ми? Шо ми? Це все Карґіл! Вони нам командують що сіять, - відбрехуюцця агродомівці.
І пропонують гроші за паї на 10 років уперед.
Хоча самі не знають КОЛИ скінчицця їх час. І шеф їх не знав.
У Голінці про своїх кажуть, хто помер: Нехай Царствує! Бо тут, на землі, християнин лише служить, і в службі змагається за свою Небесну Батьківщину.
А що бажати тим, хто думає, що царствує тут, на землі?

"Сіверщина"



Біографія В. Давиденка

Народився 16 березня 1973 р. в м. Носівка Чернігівська область.
Його батько працював водієм, а мати - Давиденко Валентина Миколаївна була бухгалтеркою. Більшу частину свого бізнесу і авто переписав на неї.
Перебував у цивільному шлюбі з Людмилою Нестеренко, мав двох доньок Ольгу та Євгенію. які перебувають за кордономє
Мав старшу сестру, яка працює вчителем в Носівській середній школі № 1.
Його бабуся працювала продавчинею в магазині, а дід після Другої світової війни залишився інвалідом і працював вдома.
Середню освіту здобув у Носівській середній школі № 1;
1995 — отримав диплом про вищу освіту в Українському державному університеті харчових технологій.
У 1989—1990 — різноробочий на МТФ в КСП ім. Енгельса;
1996—1998 — директор ЗАТ "Агропрофіт";
1998—2000 — інженер-механік ТОВ "Український будинок зв'язку";
2000—2004 — спеціаліст зі страхування у САТ "Саламандра-Схід" та ЗАТ "Українська страхова група";
2004—2013 — генеральний директор ТОВ "СП "Агродім";
В 2007 разом із партнерами Юрієм Колобовим та Борисом Приходьком стає власником "Терра Банку".

20 травня 2013 — указом Президента України Віктора Януковича призначений заступником міністра аграрної політики та продовольства України.
12 березня 2014 розпорядженням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка звільнений з посади заступника міністра аграрної політики та продовольства України.
З червня 2014 — радник дирекції з розвитку перспективних програм ЗАТ "Інститут інноваційного провайдингу Української академії аграрних наук".

Народний депутат від Чернігівщини по ВО №208 у 2014 року від партії Всеукраїнське аграрне об'єднання «Заступ».
Його виборча кампанія була чимось схожа на кампанію Олега Ляшка, тільки на бордах він "світився" не з вилами, а з лопатою на плечі. У парламенті політик приєднався до фракції "Блок Петра Порошенка".

Удруге до Верховної Ради Давиденко пройшов у 2019 році в тому ж окрузі як безпартійний самовисуванець з результатом у 37, 43%. Для цього він знову активно "ходив у народ", проводив дуже багато зустрічей із виборцями. Але не тільки це, звісно, допомогло йому обійти 24-річного безпартійного керівника ТОВ "ОКТЯБРЬ 17" Панченка А.О., висуванця "Слуга народа" з м. Чернігова, який отримав лише 20.83% голосів та 33-річного безпартійного підприєимця з Києва Бровченка К.М. (14,43%), висунутого ВО"Батьківщина", а також 43-річного партійного менського міського голову Примакова Г.А. (7,21%), висунутого Радикальною партією Олега Ляшка. При цьому за списки "Слуга народа", ВО "Батьківщина" і РПЛ у в/о №208 проголосувало відповідно 41,4%, 15,99% і 11,68% виборрців.
Цікаво, що на позачергових парламентських виборах членами усіх шести ОВК (№№205-210) по Чернігівської області від партії "Заступ" були ті ж самі особи, які на чергових прездентських виборах були представниками кандидата В.Зеленського.

З 6 грудня 2019 року — член депутатської групи «Довіра», до того — позафракційний. Член Комітету з питань економічного розвитку.
З 2019 року - співголова політичної партії "Наш край".

За даними Вікіпедії після обрання нардепом переписав свій бізнес на матір, родичів та близьке оточення.
Володів двома елітними авто, які були записані на матір та дружину: Toyota Land Cruiser (на матір) і Infiniti FX 50 (на дружину).
У 2020 році йому повернули борг у 41,5 млн гривень.
Основний бізнес — сільськогосподарське підприємство «Агродім» (головний офіс у Бахмачі) і ТОВ «РЕГІОН-2007» (Козелець).
Серед засновників «Агродому» — матір Давиденка і майбутній міністр фінансів в уряді Миколи Азарова Юрій Колобов. Був власником великої кількості земельних ділянок в Козині, Носівці, Старих Безрадичах, орендував офіси в кількох містечках Чернігівської області.
Квартири у Києві були записані на родичів (переважно на цивільну дружину Нестеренко Людмилу.
Мав два карабіни і швейцарський годинник Audemars Piguet за 286000 грн.
Також володів футбольною командою Агродім із Бахмачу Чернігівської області.

Бізнес-партнери

Серед ключових бізнес-партнерів значилися Юрій Колобов і Борис Приходько. Обоє займали високі посади за Януковича і на них були відкриті кримінальні справи. Бориса Приходька звинувачували у присвоєнні 2 млрд грн. Справу так і не розкрили.

По ТОВ СП «Агродім» основним партнером була Хомайко Ірина, вона мала долю в компанії 51,1 %, ще 12 % мала мати депутата. І 12 % мав Бедриківський Олександр, син прокурора Володимира Бедриківського, екс-заступника Генерального прокурора Юрія Луценка.
Одним із партнерів по численним компаніям був Ругаль Олександр (ТОВ «Агродім», ТОВ «АГРОСВІТ», ЗАТ "НОСІВСЬКА ФАБРИКА « РЕММЕБЛІ»).
По «Агродому» і ТОВ "КУА «ПРОГРЕСИВНІ ІНВЕСТИЦІЙНІ СТРАТЕГІЇ» із швейцарською реєстрацією був партнером Веревський Андрій.
По «Агродому» і ТОВ «КПД АГРОТРЕЙД» був партнером Денисюк Ігор.
По ТОВ «КПД АГРОТРЕЙД» і ТОВ "Україна" була партнером Нечес Ірина з Носівки (підставна особа, вчителька).

Смерть

23 травня 2020 року тіло Давиденка було знайдено з вогнепальним пораненням в голову у вбиральні його приймальної на вулиці Велика Васильківська, 4А у Києві. Тіло виявила прибиральниця близько пів на сьому вечора. Правоохоронні органи на початку розслідування розглядали версію про самогубство, вбивство або інсценування самогубства. Згодом справу було перекваліфіковано як умисне вбивство.

Поруч із тілом знайшли зброю марки Glock, яка є нагородною та була власністю Давиденка. Також слідчі знімають відео з камер спостереження поблизу місця події та з камер спостереження в його офісі. Вдень 22-го травня він написав останній пост у Facebook щодо боротьби з коронавірусом. 23 травня він повернувся до Києва з міста Козелець на Чернігівщині, але протягом дня на дзвінки не відповідав. О 16-й годині дня у нього мала відбутися зустріч із іншим народним депутатом України Борисом Приходьком, але коли той прийшов, то офіс був зачинений.
Колега Давиденка по групі «Довіра» у Верховній Раді України Сергій Шахов заявив, що відкидає версію про самогубство і вважає, що Давиденка було вбито.

25 травня у Києві відбулося прощання з Давиденком, що проходило в ритуальному залі лікарні «Феофанія».
26 травня поховано в м. Носівка. Труну несли однокласники Давиденка, один із них - народний депутат України Борис Приходько.

За словами помічника-консультанта Давиденка, голова виконкому Чернігівського обласного осередку партії "Наш край" Юрія Музики:
"Людей було дуже багато, певно, з тисячу, як не більше. Попрощатися з народним депутатом приїхали практично зі всієї Чернігівської області - я бачив представників усіх районів, не лише тих, що входять до його 208 округу. Були також голови Чернігівських облдержадміністрації та обласної ради, народні депутати, керівництво партії, представники громадськості".

P.S. Відлуння у ЗМІ.

Справи Давиденка погіршились, коли президент усунув зі своєї команди Богдана та Рябошапку.
Мосійчук зазначив, що вважає цей випадок вбивством, а не самогубством, і порадив охороняти іншого нардепа – Бориса Приходька (про нього мова піде нижче).
«Начальники, візьміть терміново під охорону, а краще зразу під варту подєльника по розкраданню аграрного фонда щойно застреленого нардепа Валерія Давиденка іншого народного депутата з групи «Довіра» Бориса Приходька! А то ще одне «самогубство» намалюється», - написав екснардеп.
За фактом вбивства Давиденка зареєстровано кримінальне провадження за статтею «Умисне вбивство».

Декларація

Декларацію за 2019 рік Давиденко подав 27 березня.
На жінку, з якою проживав нардеп – Людмилу Нестеренко – оформлено багато коштовного майна: квартири в Києві, земельні ділянки в області - Козині і Нових Безрадичах.
Автомобіль Toyota Land Cruiser оформлений на матір депутата, а Infinity - на співмешканку.
У самого нардепа були наявні предмети розкоші, зокрема - дорогі карабіни, швейцарський годинник Audemars Piguet за 286 тис. грн.
Мав також мисливську рушницю Krieghoff, карабін мисливський нарізний 716 Patrol BLK 16 і Карабін Blaser R8.
Додамо, що Давиденко орендував офіс площею 85,7 кв. м у ПП «Фірма «Соло». Ймовірно, мова йде про офіс, що на вулиці Великій Васильківській, 4. Саме за цією адресою у 2019 році департамент містобудування та архітектури КМДА видав ПП «Фірма «Соло» містобудівні умови та обмеження на добудову поверху під офіси у будівлі на вул. Велика Васильківська, 4

Корупційні скандали

У 2007 році Давиденко разом з Юрієм Колобовим і Борисом Приходьком став власником «Терра Банку». За часів Януковича вони отримали високі державні посади: Колобов – міністра фінансів, Приходько – заступника голови Національного банку України, а Давиденко – заступника міністра аграрної політики та продовольства.

Давиденка підозрюють у розкраданні коштів Аграрного фонду на суму 2 млрд грн разом з Борисом Приходько. 31 липня 2014 року Приходько опинився за ґратами, у грудні цього ж року вийшов з СІЗО під заставу, а кримінальне провадження стосовно розкрадання 2 млрд грн Аграрного фонду попрямувало до суду. Але Давиденко, як і інші фігуранти справи, залишився на волі попри те, що наприкінці березня 2019 року їм було повідомлено про підозру.
У 2019 році Давиденко знову став народним депутатом (обраний по мажоритарному 208-му округу в Чернігівській області), народним депутатом по 210-му округу був обраний обвинувачений Приходько.

Як зазначає журналіст-розслідувач Володимир Бойко, Давиденко з давніх часів є компаньйоном екс-керівника Офісу президента Андрія Богдана в аграрному бізнесі, і нібито через це Руслан Рябошапка призначений генеральним прокурором – у вересні 2019 року він заблокував не тільки розгляд в суді справи щодо Приходька (Приходько одночасно з мандатом набув недоторканність і перестав з’являтись у суд, а Рябошапка відмовився вносити у Верховну Раду подання про надання згоди про його примусовий привід і притягнення до кримінальної відповідальності), але звільнив усіх прокурорів, які розслідували розкрадання коштів Аграрного фонду, а саму справу відправив «на поховання» Баканову. Одначе тепер, коли Богдан і Рябошапка вже не мають можливості впливати на розгляд справи щодо обвинувачення Приходька, Давиденко опинився в складній ситуації, оскільки, за даними журналіст Бойка, Приходько начебто погрожував, що на суді здасть його та спільників. Більш того, напередодні загибелі Давиденка був звільнений з посади його останній захисник – перший заступник начальника ГУ СБУ по Києву та Київській області Олександр Білоус.

Тим часом журналіст Денис Казанський нагадав, що Давиденко в минулому очолював наглядову раду Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗКУ), яка була замішана у великій кількості корупційних скандалів.
У 2012 році ДПЗКУ взяла у китайців кредит на $1,5 млрд, більшу частину якого, вірогідно, розікрали. Залишок боргу по кредиту - понад мільярд доларів, а на рахунках корпорації залишилося менше $387 млн з 1,5 млрд.
«Цих грошей вистачить для продовження регулярних виплат за кредитним договором тільки до липня 2021 року. А далі, судячи з усього, буде банкрутство і дефолт ДПЗКУ. І розплачуватися з китайцями буде держава, яка гарантувала виплати», - коментує журналіст.

Вбивство Давиденка, за словами Казанського, нагадує низку дивних «суїцидів» колишніх глав ФДМ і є приводом для того, щоб звернути увагу на колосальну корупцію в ДПЗКУ.

Анастасія ДЕЙНА, Главком
Категорія: Злочинність | Переглядів: 740 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024